Co si myslí Thilo Sarrazin?

REKLAMA

Převzato z článku německého Focus.de:

Bývalý ministr financí spolkové země Berlín a bývalý centrální bankéř Thilo Sarrazin právě ostře zkritizoval politiku spolkové vlády. Dle jeho názoru by se měla „většina“ balkánských uprchlíků rovnou odsunout.

Dále kritizoval „nekoncepční a pomýlenou politiku vlády v souvislosti s přistěhovalectvím“. Azylové zákony „se musí omezit natolik, aby platily pro politické aktivisty, nebo pro lidí, kteří jsou pronásledováni v rámci genocidy. Ale ne pro každého, kdo je utlačován diktaturou nebo nedostatečným demokratickým zřízením. Současné azylové zákony umožňují, že k nám může díky panujícím podmínkám přijít 80 % světové populace. To není natrvalo udržitelné.“

Odpovědnost za uprchlíky nesou především sousední arabské státy, země Arabského zálivu a Saúdská Arábie, které „smrdí penězi a při tom nepřijmou jediného cizího Araba a spoluvěrce“, říká Sarrazin, autor bestselleru ‚Deutschland schafft sich ab‚ (u nás vyšla pod názvem Německo páchá sebevraždu), který je po neúspěšném vylučovacím řízení stále členem německé SPD.

Sarrazin se také vyslovuje pro řadu opatření k zastavení přílivu uprchlíků a požaduje dokonce zmrazení pomoci EU Řecku, „dokud Řekové plně nedostojí svým povinnostem, vyplývajícím z Dublinských dohod. Musí vybudovat tábory, na Kosu, na Rhodu, nebo kdekoliv blízko hranic“. Polsko, Česko a Británie musí být donuceny k přijetí takového počtu uprchlíku, odpovídajícího tomu, kolik jich přijalo Švédsko a Německo.

Dále se ještě vyjádřil k médiím, která jdou dle něj „emocionální a zcela jednostranně zaměřená“.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno